اثرات ویتامین E بر تحریک سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی

اثرات ویتامین E بر تحریک سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی

به نظر می‌رسد امروزه صنعت طیور بیش از پیش نیازمند به دستکاری های تغذیه‌ای در جیره طیور با هدف کاهش استرس و کاهش تلفات می باشد. افزایش ایمنی در جوجه های گوشتی، با نقش اختصاصی و مشخص ویتامین E صورت می‌پذیرد. ویتامین E یک ویتامین مهم محلول در چربی با خاصیت آنتی اکسیدانی است که به توسعه ایمنی هومورال (تولید آنتی بادی یا پادتن) و سلولار (تولید سلول های ایمنی یا گلبول های سفید که اجرام بیماریزا را نابود می کنند) منجر خواهد شد. اگر چه تاثیرات ویتامینE  به سن و نژاد، خصوصیات ژنتیک و دُز مصرفی بستگی دارد ولی بهرحال تأثیر مثبت آن بر افزایش پاسخ های ایمنی و افزایش زنده‌مانی پرندگان، همواره مورد تأیید بوده و برای بهبود تیتر ایمنی و افزایش مقاومت پرندگان در برابر بیماری‌ها و نیز زنده‌مانی بهتر گله‌های گوشتی، مصرف ویتامین E توصیه می‌شود. همچنین ویتامین E موجب افزایش باروری و جوجه درآوری در گله های مرغ مادر و بهبود تولید تخم مرغ و کاهش چربی های محوطه شکمی در گله های تخمگذار می‌شود.

قدرت اثر ویتامین E در کنار سلنیوم (از مواد معدنی)، افزایش چشمگیری یافته و در سیستم های  فشرده پرورش طیور، کمک شایانی به افزایش تولید می نماید.

دکتر مهدی هدایتی

متخصص بهداشت و بیماری های طیور، دانشگاه تهران

عضو بخش علمی گروه دارویی کیمیافام

Ref: World poultry feb27, 2012

2214 بازدید

  نظر خود را درباره این مطلب بنویسید